40 Dagentijd

Met de 40dagentijd is er een website www.benjeklaarvoorhetfeest.nl waar dagelijks een korte meditatie te vinden is. Geschreven door een van de predikanten, kerkelijk werkers of gemeenteleden. Een uniek project dat ons kan helpen om met elkaar verbonden samen toe te leven naar het feest van Pasen. 

Vastentijd, veertigdagentijd of quadragesima is de periode die begint op Aswoensdag als voorbereiding op het Paasfeest. De veertigdagentijd is een periode van vasten, inkeer en bezinning op de christelijke levenspraktijk. Omdat er vanouds op de zondag niet gevast wordt, is de totale duur van de vastentijd 40 dagen. De laatste week vóór Pasen wordt niet meer gerekend tot de “veertigdagentijd”, maar tot de Goede week.

We hopen dat de inhoud afwisselend, praktisch, inspirerend, prikkelend of bemoedigend is. De bijdrages worden afgesloten met een verdiepingsvraag die je voor jezelf of thuis kan bespreken of overdenken. Je kunt ook meedoen door te reageren.

De redactie en de medewerkers wensen dat dit project kan bijdragen om persoonlijk en als gemeentes in de regio samen toe te leven naar Pasen.

Veel leesplezier gewenst op weg naar het feest!

Pieter Kars van de Kamp

Ben je klaar voor het feest Samenwerkingsproject regio Westerkwartier

 • Afsluiting: Dankwoord
  by Pieter Kars van de Kamp on 23-04-2022 at 00:00

  Het project ‘Ben je klaar voor het feest’ is afgelopen! 35 meditaties zijn op deze website voorbij gekomen… Op deze plek wil ik als eindredacteur allereerst de lezers bedanken voor hun betrokkenheid. Ik hoop dat het project heeft bijgedragen aan de voorbereiding op Pasen 2022 en ook mag blijven doorwerken in de dagelijkse navolging van Jezus Christus. Zelf helpt mij zo’n project in de 40dagentijd om bewust toe te leven naar het feest en het verdiept m’n beleving van Goede Vrijdag en Pasen. Het bericht Afsluiting: Dankwoord verscheen eerst op Ben je klaar voor het feest.

 • Feesten om te leven!
  by Tom Waalewijn on 22-04-2022 at 00:00

  Eindelijk mag het weer. Met kleinere of grotere groepen bij elkaar komen om feest te vieren: Pasen, Koningsdag, bevrijdingsdag. En alle verjaardagen en trouwerijen niet te vergeten die we nog moeten inhalen. Na corona hebben veel mensen er veel zin in. Feest vieren is belangrijk. Even alles vergeten en je lekker laten gaan. Sommige mensen kijken er de hele week naar uit. Ja, je leeft om te feesten! Het bericht Feesten om te leven! verscheen eerst op Ben je klaar voor het feest.

 • Jezus herkennen
  by Roelof Tigelaar on 21-04-2022 at 00:00

  De hele reis lopen ze met elkaar te praten over wat er gebeurd is. Zeker, het deed hen wat. Maar het kwartje valt nog niet helemaal. Kennelijk kun je het veel over Jezus hebben, zonder Hem echt te herkennen. Het bericht Jezus herkennen verscheen eerst op Ben je klaar voor het feest.

 • Oog voor Jezus
  by Roel Prins on 20-04-2022 at 00:00

  Twee van Jezus’ leerlingen lopen van Jeruzalem naar Emmaüs. Ze zijn ontgoocheld: hun Heer is er niet meer. Gestorven aan een kruis, is Hij in een graf gelegd. Ja, een paar vrouwen waren komen zeggen dat Jezus is opgestaan, maar dat kan natuurlijk niet. Teleurgesteld gaan ze daarom terug naar huis. Het bericht Oog voor Jezus verscheen eerst op Ben je klaar voor het feest.

 • Gelukkig hebben we de foto’s nog.
  by Jolanda Kieneker on 19-04-2022 at 00:00

  Het is Pasen geweest en zoals dat gaat met feesten, verbleekt na enige tijd langzaam maar zeker de glans. Wat overblijft zijn de herinneringen, de hoogtepunten en de foto’s. En hoe verder het achter ons ligt hoe minder scherp de herinneringen worden . Het bericht Gelukkig hebben we de foto’s nog. verscheen eerst op Ben je klaar voor het feest.