Plakboek van Lucas

Plakboek van Lucas: Waar dagelijks een korte meditatie te lezen of te horen is van een van de GKv-predikanten uit de regio. Elke dag een nieuw bericht!

Dit is een samenwerking tussen verschillende predikanten, een emeritus en jongerenwerker van de classis Grootegast: Erik Pomp, Tom Waalewijn, Arnold Wienen, Tiemen Dijkema, Jan Rozemuller, Dick Noort, Tonnis van Eerden en Pieter Kars van de kamp.

Iedere dag schrijft, vlogt of spreekt één van hen een meditatie in met een bijpassend lied en stelling om te reageren en mee te kunnen doen!  Wilt u elke dag nieuwste bijdrage in uw postvak? Schrijf u dan hier in.

Plakboek van Lucas Meditatie Advent en Kerst

 • Veul hail en zeeg’n int nije joar
  by Pieter Kars van de Kamp on 01-01-2022 at 01:00

  De medewerkers aan het Plakboek van Lucas wensen u een gelukkig nieuw jaar Dit is het laatste bericht die op deze website is geplaatst. We sluiten vandaag af. Deze serie was een samenwerking tussen verschillende predikanten, een emeritus en jongerenwerker van de classis Grootegast: Erik Pomp, Tom Waalewijn, Arnold Wienen, Tiemen Dijkema, Jan Rozemuller, Dick Het bericht Veul hail en zeeg’n int nije joar verscheen eerst op Plakboek van Lucas.

 • Oudjaarsdag 2021 DE GUNFACTOR VAN HEMEL & AARDE
  by Redactie Plakboek van lucas on 31-12-2021 at 01:00

  Jozua 1:1-9 1Na de dood van Mozes, de dienaar van de HEER, zei de HEER tegen Jozua, de zoon van Nun en de rechterhand van Mozes: 2‘Nu mijn dienaar Mozes is gestorven, moet jij je gereedmaken om met heel dit volk de Jordaan over te trekken en het land binnen te gaan dat Ik het Het bericht Oudjaarsdag 2021 DE GUNFACTOR VAN HEMEL & AARDE verscheen eerst op Plakboek van Lucas.

 • Het zal je kind maar wezen!
  by Dick Noort on 30-12-2021 at 01:00

  Lezen: Lucas 2:40-52 Als mijn moeder in gezelschap anekdotes ophaalt over mijn kindertijd, dan word ik daar zelden vrolijk van. Meestal bezorgen de verhalen mij een rood hoofd. En de vrolijkheid van de anderen amuseert mij dan maar matig 😋 Daarbij: negen van de tien verhalen zijn zwaar overdreven of domweg nooit gebeurd, althans niet Het bericht Het zal je kind maar wezen! verscheen eerst op Plakboek van Lucas.

 • Wordt wachten beloont?
  by Tom Waalewijn on 29-12-2021 at 01:00

  Lezen Luc 2 :  36-38 36Er was daar ook een profetes, Hanna, de dochter van Fanuel, uit de stam Aser. Ze was hoogbejaard; vanaf haar huwbare leeftijd had ze zeven jaar met haar man geleefd, 37en ze was nu al vierentachtig jaar weduwe. Ze was altijd in de tempel, waar ze God dag en nacht diende Het bericht Wordt wachten beloont? verscheen eerst op Plakboek van Lucas.

 • Ik beloof het!
  by Jan Rozemuller on 28-12-2021 at 01:00

  Bijbellezing: Lucas 2:22-35 Belofte maakt schuld. Het is heel frustrerend als mensen hun beloften niet nakomen. Een vader belooft zijn dochter: vanmiddag ga ik met je naar Lauwersoog voor een wandeling. Maar dan komt er een telefoontje van het werk. Het gaat niet door. “Je had het beloofd!” “Ja, sorry, maar dit moet ik echt Het bericht Ik beloof het! verscheen eerst op Plakboek van Lucas.

 • Wijs worden
  by Erik Pomp on 27-12-2021 at 01:00

  Lezen: Spreuken 4: 3-9 3Zelf was ik mijn vaders beminde zoon, mijn moeders lieveling. 4Mijn vader leerde mij: ‘Laat je hart mijn woorden bewaren, handel naar mijn richtlijnen, dan gaat het je goed. 5Streef naar wijsheid, zoek naar inzicht, wijk niet af van wat ik zeg, vergeet het niet. 6Verlaat de wijsheid niet, dan beschermt Het bericht Wijs worden verscheen eerst op Plakboek van Lucas.

 • Gloria voor God bij de voederbak van zijn zoon
  by Redactie Plakboek van lucas on 26-12-2021 at 01:00

  Tekst van de dag Lucas 2:8-20 (zie hieronder de tekst) Vandaag is er geen bijdrage van de redacteuren. Maandagmorgen ontvangt u een bijdrage van de hand van ds. Erik Pomp De redactie wenst u een fijne en gezegende rustdag Kerkdienst volgen. We hebben niet de bedoeling om te concurreren met de kerkdienst van uw eigen Het bericht Gloria voor God bij de voederbak van zijn zoon verscheen eerst op Plakboek van Lucas.

 • Het Woord is lichaam geworden
  by Tiemen Dijkema on 25-12-2021 at 01:00

  Lezen Johannes 1: 1-18 Maar wat is daar toch gebeurd? Luister hoe Johannes het onder woorden brengt: Het WOORD is LICHAAM geworden, het heeft in ons midden gewoond. Woord dat lichaam geworden is: deftig klinkt dat, en verheven. Dit Woord was bij God, het Woord wàs God. Het gaat hier over grote, eeuwige dingen, bijna Het bericht Het Woord is lichaam geworden verscheen eerst op Plakboek van Lucas.

 • Niet alles is anders
  by Arnold Wienen on 24-12-2021 at 01:00

  Lucas 2 : 1 – 7 Vorige week sprak ik een jongere over deze coronatijd. Ze vertelde dat ze het gevoel had dat ze al heel lang ondeDatum en tijd bewerkerweg was, zonder te weten waar naartoe en zonder te weten hoe lang het zou duren. Wel merkte ze dat haar nieuwsgierigheid naar waar de Het bericht Niet alles is anders verscheen eerst op Plakboek van Lucas.

 • Als een wilde stier
  by Tonnis van Eerden on 23-12-2021 at 15:35

  We gaan de komende dagen kerst vieren in een gesloten samenleving. Van ‘komt allen tezamen’ zul je niet veel meemaken. Een gezellig diner met de hele familie, vergeet het maar dit keer. Trouwens, hoe waren de dagen van Christus’ geboorte nu voor Maria en Jozef? Ze waren met zijn tweetjes. Afgereisd uit Nazareth. Amper welkom Het bericht Als een wilde stier verscheen eerst op Plakboek van Lucas.